Bee Collective geeft invulling aan tijdelijke parken in Maastricht en Hoensbroek

Het Bee Collective is binnenkort vertegenwoordigd in het tijdelijke Sphinxpark in Maastricht en het Aldenhofpark in Hoensbroek.

Het Sphinxpark is een intiatief van REcentre, platform voor duurzaam design in de Euregio Maas-Rijn, NAiM/Bureau Europa en Marres Projects. Waar een aantal jaar geleden nog de loodsen van de Koninklijke Sphinx stonden, ligt nu een groot stuk braakliggend terrein. Meerdere lokale partijen onderzoeken wat mogelijk is op het voormalige Sphinxterrein, waaronder ook het Bee Collective. Het programma is nog in ontwikkeling, maar een ding is zeker: Er komen bijen naar hartje Maastricht, die verzorgd zullen worden door een nieuwe generatie stadsimkers. Mensen die bijen willen leren houden en zich willen aansluiten bij de stadsimkers, kunnen contact opnemen via beecome@beecolletive.eu.
Het park gaat 25 maart open voor bezoekers.


het Sphinxpark in Maastricht

De plannen voor het Aldenhofpark in Hoensbroek staan nog in de kinderschoenen. Midden in een woonwijk, op het voormalige LTS terrein, is de gemeente Heerlen in samenwerking met twee ontwikkelaars bezig met het ontwikkelen van een tijdelijke invulling. Ook hiervoor is het Bee Collective benaderd en zal een bijdrage gaan leveren aan dit park.


het Aldenhofpark te Hoensbroek

Comments are closed.

%d bloggers like this: