Beecome a beekeeper!

nextgenerationbeekeepersDe lente komt er weer aan, en daarmee ook het bijenseizoen! We hebben plek voor nieuwe imkers om komend seizoen in het Frontenpark Maastricht te imkeren, en je kunt je nu inschrijven!

Waarom houden wij bijen in de stad? In de stad is er een gevarieerder aanbod aan bloemen dan op het platteland. Bovendien worden er in de stad nauwelijks pesticiden gebruikt en de honing van onze bijen is schoon (vrij van milieuverontreiniging) en van goede kwaliteit.

Om mee te doen hoef je geen voorkennis te hebben want je leert imkeren al doende. Wij werken met een ervaren imker. De bijeenkomsten vinden altijd in de vroege avond plaats en zijn super gezellig. Afhankelijk van de cyclus van de bijen en het weer, wordt er per bijeenkomst de volgende bijeenkomst gepland.

Het voordeel van het bijenhouden in een groep is dat je tijdens het bijenseizoen (april → september) ook nog op vakantie kunt gaan want anderen nemen dan de zorg van de bijen over.

Wij zoeken ook mensen die het leuk vinden om honing te verkopen en/of te promoten. Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën.

Heb je interesse?

Meld je dan bij voorkeur vóór 5 maart 2016 aan via beecome@beecollective.eu We kunnen je dan uitnodigen voor een informatiebijeenkomst die in de eerste helft van maart gaat plaatsvinden.  Als je dan besluit mee te doen, dan vragen wij een bijdrage van € 45,- per jaar.

Comments are closed.

%d bloggers like this: